Anasınıfı programımız, öğrenmenin anlamlı ve yaşam boyu süren bir etkinlik olması gerektiği varsayımına dayanır. Bu nedenle öğrenme etkinlikleri, öğrencilerimizin yaşantılarına dayalı ve anlayabilecekleri şekilde yapılandırılır. Anasınıfı öğrencilerimize, kendi dünyalarını gözlemleyebilecekleri, veriler toplayabilecekleri ve tüm akademik disiplinlerde sonuçlar üretebilecekleri öğrenme fırsatları sunarız.

Maya Okullarında ilk yıl, öğrencilerimizin kişisel öz güvenlerini geliştirmeleri, bağımsız davranabilmeleri ve sorumluluk anlayışı geliştirmeleri açısından son derece önemlidir. Öğrencilerimizin uzun yıllar sürecek dostluklar edinmelerini, sorun çözme becerileri edinmelerini ve öğrenmenin keyfini, heyecanını keşfetmelerini sağlamak temel amacımızdır. Öğrencilerimiz, okul çalışmalarına duydukları bağlılıkla, bağımsız çalışmayı ve başkalarının duygu ve düşüncelerine saygı duymayı öğrenerek gelişirler.

Anasınıfı öğrencilerimizin haftalık programında Türkçe Dil Etkinlikleri, Matematik Etkinlileri, Kavram Çalışmaları, Fen Doğa Etkinlikleri, İngilizce, Görsel Sanatlar, Müzik, Satranç, Dans, Drama gibi değişik konu alanlarından dersler bulunmaktadır.