Maya Okulları, tüm öğrencilerine nitelikli bir eğitim vermeyi ilke edinen bir okuldur. Okulumuzda her öğrencimize zaman verilir böylece her bir öğrencimiz, farklı zeka alanlarını işe koşan uyaranların bulunduğu öğrenme ortamlarında akademik, kişisel ve sosyal becerilerini geliştirme olanağı bulur. Maya Okullarında tüm yaptıklarımızın merkezinde çocuklarımız bulunmaktadır. Okulumuzda öğrencilerimizin doğrudan deneyimler aracılığıyla en iyi öğrendiklerine ilişkin inanç hakimdir. Eğitime ilişkin sahip olduğumuz bu inanç doğrultusunda öğrenme ve öğretme süreçlerimizde öğrencilerimizin ilgilerini çeken yöntem ve teknikler işe koşularak tüm öğrencilerimizin sürece daha etkin bir şekilde dahil olmaları sağlanır.

Çocuklarımızın yaşam boyu öğrenici olmaları için cesaretlendiren yaratıcı bir öğretim programımız var. Kapsamlı, dengeli ve yaratıcı öğretim programımız aracılığıyla öğrencilerimizin ruhsal, kültürel, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini bir diğer ifadeyle bütüncül gelişimlerini destekleyen öğrenme olanakları sunulur.