Eğitsel ve Sosyal Kulüpler

Maya Okulları olarak eğitsel ve sosyal kulüp çalışmaları alanında amacımız, öğrencilerimizin ilgi duydukları alanları fark ederek bireysel niteliklerini ortaya çıkaracak güven ve sorumluluk duygularını geliştirecek, kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri alanlarda çalışma ortamları ve programları oluşturmaktır. 2018- 2019 Eğitim Öğretim yılında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif kulüplerin tümü olan eğitsel ve sosyal kulüp çalışmalarının yapılacağı gün ve saat bilgisi öğrencimizin haftalık ders programında belirtilmektedir.

Eğitsel ve sosyal kulüp çalışmalarının tanıtımlarına okulumuz web sayfasının İlkokul veya Ortaokul altındaki Kulüpler başlığından ulaşabilirsiniz.

Sizlerden, öğrencimizle (onların ilgi, yetenek ve isteklerini göz önünde bulundurarak) listesi aşağıdaki sekmelerde belirtilen eğitsel ve sosyal kulüpler arasından öğrencimizin öncelikli katılmasını istediğiniz kulüpleri 1 Şubat 2019 Cuma gününe kadar üç tercih yaparak seçmeniz beklenmektedir. Öğrencimiz, tercih ettiğiniz bu kulüplerden birine yerleştirilecektir.

Öğrencilerimizi genellikle ilk tercihlerine yerleştirmek temel ilkemiz olmasına rağmen bazı eğitsel ve sosyal kulüplere olan talep, belirlenen kontenjandan daha fazla olabilmektedir. Bu tür durumlarda tercihin yapıldığı tarih esas alınacaktır. Bununla birlikte okulumuz tarafından arz edilen her bir eğitsel ve sosyal kulüp çalışmasının açılabilmesi için yeter öğrenci sayısının 8 olduğu bilinmelidir.

Eğitsel ve sosyal kulüp derslerinin amacına uygun ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için önceden belirlenen grup mevcutları aşılmayacaktır. Bu bakımdan tüm tercihlerin düşünülerek yapılması gerekmektedir.

Eğitsel ve sosyal kulüp çalışmaları içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılının ilk haftasında başlayacaktır. Söz konusu çalışmalar başladıktan sonra kulüplere ilişkin öğrenci seçimleri Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemine kaydolacaktır.

Çalışmalar, önceden belirlenmiş programlarına göre dönemlik ya da yıllık olacaktır. Öğrencilerimiz tercihlerinden birine yerleştirildikten sonra verimliliği sağlamak amacıyla dönem – yıl boyunca hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. 1. Dönem yıllık kulüp tercihinde bulunan öğrencilerimiz tekrar kulüp tercihi yapmayacaklardır. (MEB Talim Terbiye Kurulu 9596 sayılı yazı ve 69 sayılı karar gereği)

Yaptığı tercihler ile Ahşap Atölyesi adlı eğitsel kulübe yerleştirilen öğrencilerimizden dönemlik 140 TL, Havacılık Model Uçak adlı eğitsel ve sosyal kulübe yerleştirilen öğrencilerimizden dönemlik 70 TL süreçte kullanılacak materyaller için talep edilecektir.

Yapılan tercihlere öğrencilerimizi atamada, tercih yapılan tarihe göre öncelik verilecektir.
Tercih için son zaman: 1.02.2019 19:00

Kulüp tercihlerimiz tamamlanmıştır.