Eğitim Öğretim

Bir neslin geleceğine yön vermek, geçmişinde iz bırakmak sorumluluğuyla çıktığımız yolda “Bir çocuk yetişir, bütün dünya değişir.” inancımızdan güç alarak kurguladığımız Anadolu Lisemiz University of Cambridge tarafından akredite edilen IGCSE (International General Certificate of Secondary Education-Uluslararası Ortaöğretim Genel Sertifika Programı) okulu olmayı başardı. Söz konusu bu programa dahil olmak lise öğrencilerimize pek çok avantaj sağlamaktadır. Cambridge IGCSE yeterliliği, dünya çapında önde gelen üniversiteler ve şirketlerce tanınır ve Cambridge adını taşıyan değerli bir başarı sertifikası olarak görülür. Öğrencilerimiz için dünya çapında fırsatlar sunar. Cambridge IGCSE English as a second Language dersinden alınan iyi bir derece (C ve üzeri) İngilizce yeterliliğinin bir kanıtı olarak İngiltere’deki birçok üniversiteye giriş için kabul edilir. Amerika ve Kanada’nın önde gelen üniversiteleri Cambridge International AS ve A level isterken bazı Amerika ve Kanada kolej ve üniversiteleri 5 Cambridge IGCSE dersinden C ve üzeri alan öğrencileri kabul etmektedir.

Maya Mentör Öğretmen uygulamaları ile öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini (bilişsel, duyuşsal ve psikomotor) ve bireysel çalışmalarını takip etmekte; Maya Akademik Destek Programı ile sınava hazırlık sürecini okul programı ile bütünleşik yapılandırmaktayız. Vize Haftası uygulamaları ile öğrencilerimizin akademik performansını desteklemekte süreçte paydaşları (anne, baba, öğretme, öğrenci) zamanında, gerektiği gibi veriler ile bilgilendirmekteyiz.

“Dokuz Tip Mizaç Modeli” ile her öğrenci ve velimizin mizaç modelini belirlemekte ve rehberlik alanında tüm yönlendirmeleri verilere göre sistematik olarak, yazılım ile destekleyerek yapılandırmaktayız. “Hermann Beyin Başatlığı” ile Türkiye’de ilk kez Maya Okullarında öğrencilerimizin profesyonel geleceklerine ışık tutacak daha güçlü ve başarılı bireyler olmaları yönünde farkındalıklarını geliştirecek beynin her alanının gelişim, değişim ve desteklenmesini önemsiyoruz.

Arte Scienza Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla öğrencilerimizin bireysel ve dijital portfolyo dosyalarını arşivleyerek Maya Çatısı altında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarını sertifikalandırıyoruz.

İçinde bulunmadığımız gelecek yaşam koşulları içinde mutlu, güçlü, inovatif, küresel bakabilen bireyle olmaları yolunda üniversitelerde görev alan duayen isimlerle “etik, enformasyon ve iletişim, medya okur yazarlığı, liderlik, iletişim işbirliği, inovasyon yaratıcılık, eleştirel düşünme ve sorun çözme, kültürlerarası etkileşim” konu başlıklarında dönemlik dersler işlemelerine ve ilgili alanlarda sertifika almalarına olanak sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin içinde bulundukları toplum ile ilgili farkındalık geliştirmeleri, sahip oldukları değerleri farketmeleri ve faydalı bireyler olmaları amacıyla ‘Çorbadaki Tuzumuz’ adıyla toplum hizmeti (CAS) çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

“Dört Yılda Dört Kamp” uygulaması kapsamında öğrencilerimizle şehir dışında gerçekleştirdiğimiz eğitim temalı kamp dönemlerinde birlik, beraberlik, inovatif düşünme ve birey olma algılarını güçlendiriyor, farklı yaşam tecrübeleri edinmelerine olanak sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin dünya insanı olma yolunda kendilerini yazı dilinde ifade etmelerine yönelik bir kurguyla Cambridge tarafından onaylanan International General Certificate Secondary Education (IGCSE) uluslararası dil eğitim programını uyguluyor ve dil yeterliliklerini belgelendiriyoruz.