Japon çizgi filmlerine anime adı verilir. Manga ise Japon çizgi romanlarına verilen addır. Dönem sürecinde anime izleme, manga okuma ve ilgili süreçlerle japon kültürünü yorumlayarak anime ve manga oluşturulur.

KULÜP ÇIKTISI: Ocak Ayının İlk Haftası Pano Hazırlamak, Anime Ve Manga Bilgilendirme Etkinliği

Yaratıcı sanatlar alanında ilgi duyulan alana yönelik kil, seramik çalışmaları ile karakalem ve yağlı boya resimleri, duvar boyama etkinlikleri ile üç boyutlu tasarımlar gerçekleştirilir.

KULÜP ÇIKTISI: Yaratıcı Sanatlar Ürünlerini Sergilemek

İngilizce drama etkinlikleri ve şov gösterileri düzenlenir.

KULÜP ÇIKTISI: Etkinlikler ve gösteriler gerçekleştirilir.

Yapay Zekâ, Tıp ve Mühendislik alanlarında gerçek yaşam alanlarında deneyim elde ederler. İlgili alanlarda tematik çalışmalar gerçekleştirirler.

KULÜP ÇIKTISI: Çalışmalar ile ilgili kısa film hazırlanır.

Müziği ezgilerle çalmak ve söylemek isteyen öğrenciler ritmik becerilerini geliştirir.

KULÜP ÇIKTISI: Belirlenen tören ve organizasyonlarda gösteri gerçekleştirirler.

Öğrencilerimizin ilgi duydukları dans türünü öğrenirler. İlgili Kulübe dahil olan öğrenciler iki dönem sürecinde aynı kulüp çalışmasına katılır.

KULÜP ÇIKTISI: Belirlenen tören ve organizasyonlarda gösteri gerçekleştirirler.

Eski ve güncel film alıntılarının seyrinden yola çıkarak öğrencilerin sinematografik analiz unsurları hakkında bilgi edinmelerini ve fikir paylaşımlarında bulunmalarını sağlar. Yeni filmler keşfederek çevrelerini bilgilendirmeleri sağlanır.

KULÜP ÇIKTISI: Her ay belirli günlerde okul toplumunu bilgilendirmek, farklı yarışma ve organizasyonlar (oscar töreni, kısa film yarışmaları, özel günlerde mesaj içerikli video paylaşımları…) gerçekleştirmeleri beklenir.

Okul kültürü içinde Maya’lı Olmak temasıyla mezun öğrencilerle etkileşim, özel günlerde okul paydaşlarının bütünleştirici organizasyonlar, Kültür Mayası dergisi ile ilgili çalışmalar, okul aidiyetine yönelik okul meclisi ile işbirlikçi çalışmalar yapmaları beklenir. İlgili Kulübe dahil olan öğrenciler iki dönem sürecinde aynı kulüp çalışmasına katılır.

KULÜP ÇIKTISI:Okul Duvarı paylaşımları, kişisel gelişim seminerleri, yazılı ve görsel bildiriler, Maya Okul Gelişimine katkı sağlayacak somut etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştirirler.

Hızlı düşünme, yaratıcılık, akıl yürütme, hızlı sorun çözme becerilerini geliştirmek hedeflenir.

KULÜP ÇIKTISI:Belirlenen günlerde düzenlenecek zekâ oyunları turnuvalarına katılmak, tarihteki Matematikçilerin hayatları ve matematiğe olan katkıları hakkında okul kültürünü bilgilendirme etkinlikleri düzenlerler.

Topluluğumuz, üyelerimizin uluslararası toplumsal, siyasal ve ekonomik alanlarda yetkin bireyler olmaları ve  dünya çapında model bir delege deneyimi kazanmalarını sağlamak için eğitim çalışmaları düzenler ve üniversite içinde ve dışında düzenlenen faaliyetlere katılır.

KULÜP ÇIKTISI:Konferanslarda yer alan delegeler Birleşmiş Milletler’in belirli konseylerine, önceden belirlenmiş güncel dünya sorunlarını tartışmak üzere katılırlar. Bu süreçte delegeler, farklı okullardan olduğu gibi, farklı ülkelerden insanlarla konu üzerine tartışarak kendilerini ifade etme becerilerini, genel kültürlerini, İngilizce konuşma düzeylerini ve görüş açılarını genişletir ve sorumluluk sahibi bir birey olma konusunda kendilerini geliştirirler.

Aerobik adımları ve çeşitli dans adımlarını birleştirerek başlangıçta orta ve ilerleyen zamanlarda yükselen kardiyovasküler koreografiler uygulanarak hem fiziksel uygunluk düzeyinizi yükseltirken hem de yağ yakmayı hızlandıran ritmik ve eğlenceli bir topluluktur.

KULÜP ÇIKTISI: Belirlenen tören ve organizasyonlarda gösteri gerçekleştirirler.

Sporun sağlık, eğitim ve sosyal hayat açısından kişilere kazandırdıkları gözönüne alındığında başarılı ve sağlıklı olmak isteyen bireylerin sporla dolu bir hayat geçirmesinin önemi anlaşılmaktadır. Yaşam kalitenizi arttırmanıza yardımcı olan en önemli sporların başında gelen basketbol tanıtılması, desteklenmesi ve takip edilmesi amaçlanmıştır.

KULÜP ÇIKTISI: Maya Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz Maya Basketbol Ligi ve İlçeler arasında düzenlenen liglere katılmak hedeflenmiştir.